AMB EL COTXE fins a…
El Santuari del Far: vistes impressionants i mig país als peus
 
A la comarca de la Selva, en un punt a cavall entre la Garrotxa i Osona, s’hi alça sobre un altiplà el santuari del Far. Està situat en un punt estratègic, just a la punta d’una cinglera sobre Susqueda i a 1.112 metres d’alçada. El punt és estratègic perquè a banda de les vistes impressionants que se’ns dibuixen al davant (Susqueda i els cingles del Cabreres/Guilleries) la panoràmica de llarg abast agafa des de Montserrat (a 75 kms) fins a Girona i la costa Brava, a més del Pirineu oriental. Només cal que el dia hi acompanyi, com mostra aquest CAT de Setmana AMB EL COTXE fins al Far. I sí, el nom de Far no és perquè sí. 
➔ No us descobrirem (o sí) des del CAT de Setmana el Santuari del Far perquè estem parlant d’un indret que rep milers de visitants cada any, amb restaurant, àrea de píc-nic (molt usada en èpoques de Covid19), aparcament d’autocars… i unes vistes impressionants. Però potser sí que us descobrim perquè val la pena anar-hi, sobretot si ensopeguem un dia net i clar: 
Arribar fins al Far és fàcil. Si hi aneu des de Tortosa us quedarà una mica lluny (far) però si hi aneu des de Vic o Olot us queda més a prop (‘es lo que tieeene 🎵‘). En tot cas es tracta d’agafar la carretera de la Salut (C1-53) que connecta Osona amb la Garrotxa pel Cabrerès. Just a l’alçada del coll de Condreu en surt un trencant a mà dreta (mà dreta si veniu de Rupit, de la banda osonenca) que ens porta al cap d’uns 4 Km al santuari del Far, a la punta de les cinglera del Far.  
Des de la balconada del santuari, les vistes mostren des de les cingleres del Collsacabra amb el Pla de Fàbregues i l’Agullola, fins al Pirineu més oriental. Tot això passant per Susqueda, la vall del riu Brugent amb pobles com Amer, i al fons de tot, Girona i una part de la costa Brava.
A la dreta del santuari en surt un camí que va seguint la cinglera del Far, i que a poca distància porta el visitant fins al lloc conegut com el Mirador de la Cinglera. Des d’aquest punt, s’amplia la vista occidental dels cingles del Far (ja no veiem res del Pirineu), i ens permet també agafar una altra perspectiva.
Si el dia és prou clar, des del Far es distingeix, molt al fons, Montserrat. La seva silueta és inconfusible. En línia recta, Montserrat està ‘so far’: a 75,16 quilòmetres.
El santuari té una zona de taules per a píc-nic, i un bar-restaurant força gran. I el més important, té grans panoràmiques, tan des del mateix entorn del santuari com des del Mirador de la Cinglera.
 
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK:

 

🌄 Per cert, ja que hi som: a banda de la teca, bones vistes i un munt d’excursions, l’església del santuari també mereix alguna ‘afoto’ no?

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on telegram

Una excursió de Llaers al Castell de Milany? amb balmes incloses? Valens!

Un excel·lent CAT de Setmana AMB EL COTXE? Fins a Aitona? Of course!

Una bona ruta d’H2O? I pels estanys del Carlit i la Bollosa? Of course!