Arran del CAT de Setmana pel Delta del Llobregat, que inclou una observació dels avions que aterren a l’aeroport just per sobre de les testes dels visitants del parc, el prestigiós equip d’ornitòlegs del CAT de Setmana ha el.laborat una guia pràctica per usuaris i amants dels ocells de ferro. 
El nostre prestigiós:

CATàleg pràctic d’Ornitologia d’Acer

Si us acosteu a algun dels punts d’observació, porteu sempre a sobre aquest CATàleg pràctic d’Ornitologia d’Acer, que us ajudarà a identificar els grans ocells de ferro, gràcies a les fitxes especials amb fotografies a tot color fetes pel CAT de Setmana:
fitxa 1 aeroflot catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 1: AEROFLOTUS MOSKOVAE

.Nom de CATàleg: AEROFLOTUS MOSKOVAE .Nom Comú: AEROFLOT .Característiques: Espècie migratòria del Nord. Habitual entre el Caucas i els Urals. Sol aparèixer diverses vegades per setmana i arriba cansada, després de vols continuats de fins a 5 hores o més.
fitxa 2 polish airlines catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 2: LOTUS POLONENSIS

.Nom de CATàleg: LOTUS POLONENSIS .Nom Comú: LOT, POLISH AIRLINES .Característiques: Espècie originària de les planures del riu Vístula, que s'extén fins al Bàltic. De plumatge blanc amb alguna franja blava. Sol fer niu a diferents punts d'Europa i del Nord d'Àfrica.
FITXA 3 EASY JET el prat catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 3: ISIJETIA VULGARIS

.Nom de CATàleg: ISIJETIA VULGARIS .Nom Comú: EASYJET .Característiques: Espècie originària de les illes britàniques, que amb els anys ha creat una colònia notablement estable al Prat on hi nidifiquen alguns exemplars molt ben alimentats.
FITXA 4 KLM catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 4: KALIMERO AMSTERDAMAE

.Nom de CATàleg: KALIMERO AMSTERDAMAE .Nom Comú: KLM .Característiques: Originària dels països baixos, el seu pas migratori cap al Sud d'Europa està documentat des de fa dècades. Els grans exemplars de migracions més llargues no solen passar per aquests verals.
FITXA 5 SIBERIANUS catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 5: SEPTO SIBERIANUS VIRIDI

.Nom de CATàleg: SEPTO SIBERIANUS VIRIDI .Nom Comú: S7 .Característiques: Espècie pròpia de l'estepa, tot i mostrar un plumatge més propi del Mato Grosso. L'espècie ha patit una mutació des que se la va identificar per primer cop, als anys 50.
fitxa 6 lufthansa catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 6: LUFTANSIS GERMANICUS

.Nom de CATàleg: LUFTANSIS GERMANICUS .Nom Comú: DEUTSCHE LUFTHANSA .Característiques: Els exemplars que ens arriben solen fer migracions mitjanes, per Europa, per bé que s'han anellat individus més adults que volen des de la Germània fins a les amèriques.
fitxa 7 eurowings catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 7: LUFTANSIS BARATILLUS

.Nom de CATàleg: LUFTANSUS BARATILLUS .Nom Comú: EUROWINGS .Característiques: De la família dels LUFTANSIS, els exemplars de LUFTANSIS BARATILLUS són habituals també al Prat. El seu vol no és tant senyorial, però també fant migracions de mig i llarg abast.
fitxa 8 qatar catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 8: QUATARENSIS SOBRATUS

.Nom de CATàleg: QUATARENSIS SOBRATUS .Nom Comú: QUATAR AIRWAYS .Característiques: Au robusta, de migracions més aviat llargues cap a terres més càlides, sobretot el Pròxim Orient, la seva zona d'orígen. No és de les més habituals al Prat, però hi té una tirada sòlida.
fitxa 9 norwejan catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 9: NORUENSIS NORUENTIS

.Nom de CATàleg: NORUENSIS NORUENTIS .Nom Comú: NORWEGIAN .Característiques: Espècie migratòria del Nord que s'ha adaptat molt bé al clima del Prat amb un tret distintiu: el bec imponent, de color granatós pensat per atreure la femella.
fitxa 10 vueling catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 10: VUELINGUS COMUNAE

.Nom de CATàleg: VUELINGUS COMUNAE .Nom Comú: VUELING .Característiques: És l'exemplar més comú, tot i que porta pocs anys a la zona. En poc temps s'ha fet l'amo, amb colònies de VUELINGUS COMUNAE arreu del Prat que fan nit als seus nius de forma periòdica.
fitxa 11 british catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 11: BRITANNIA CARDUELIS

.Nom de CATàleg: BRITANNIA CARDUELIS .Nom Comú: BRITISH AIRWAYS .Característiques: Espècie tranquila, de grans migracions, per bé que al Prat no hi solen aparèixer els exemplars més robustos. És originària de les illes Britàniques però porta molts anys pel Prat.
fitxa 12 ryan catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 12: RAYANATUR INFERNALIS

.Nom de CATàleg: RAYANATUR INFERNALIS .Nom Comú: RYANAIR .Característiques: Espècie d'exemplars normalment petits i mitjans, molt abundant al Prat i també en altres punts d'observació catalans, com Reus i sobretot Girona, on havia estat molt i molt abundant.
fitxa xx unknown catàleg avions ocell de ferro llobregat delta

FITXA 13: OCELL DE FERRO NO IDENTIFICAT

.Nom de CATàleg: .Nom Comú: .Característiques: Plumatge blanc combinat amb tons vermells en ales i cua. Mostra un volar sinuós. -Apunt addicional: ATENCIÓ: Exemplar no identificat per l'equip del CAT de Setmana. Si algun ornitòleg d'acer en sap la resposta, la pot fer arribar al nostre twitter: @CAT_deSetmana o bé al nostre correu de contacte:

Per Collserola amb un mini ruta de miradors de Barcelona? Of course

Un excel·lent CAT de Setmana AMB EL COTXE? Valens!

Una altra ruta d’H20? I que sigui fàcil pel Pirineu Oriental? Of course

CERCATDOR🔎