AMB EL COTXE fins a…
Bellmunt, Osona i Pirineu a vista de parapent

 

La Serralada de Bellmunt és, així per entendre’ns, com el primer plec del Prepirineu a Osona, just al Nord de la Plana de Vic, a la Vall del Ges. Darrere seu comencen les serralades que mica en mica van guanyant alçada, camí del Pirineu: les muntanyes del Vidranès, Bisaura, Llaers, Milany, fins arribar al Pirineu del Ripollès. 
➔ Bellmunt està situat en terme de Sant Pere de Torelló (poble que està just a la seva falda) i al capdamunt hi ha el santuari de Bellmunt (1.246 metres) des d’on hi ha vistes de mig país: Osona, Cabrerès, Vidranès, Bisaura, el Pirineu des del Pedraforca fins a Canigó, Montserrat, el Montseny, el Lluçanès… en fí, una bon tros de país!!
Aquest CAT de Setmana AMB EL COTXE us en fa una petita mostra, ensopegant a més a més, en un dia d’activitat habitual a Bellmunt: el llançament de parapent: quants en veieu a la foto de sota?
Arribar a Bellmunt és fàcil: N’hi ha prou en arribar-se fins a Sant Pere de Torelló (la via propera més important és la C-37, l’eix Vic-Olot) i anar fins al cementiri. A partir d’allà, es pot pujar a peu o en cotxe per la pista encimentada que ens deixa a pocs metres del cim. Un cop a Dalt: Podem triar un bon menú per dinar, i també per on volem gaudir de les panoràmiques (amb el permís de la calitja, és clar):
Algunes de les estampes que mostren les vistes, com per exemple el congost de forat Micó, les podeu conèixer de més de prop al CAT de Setmana per la Portella i el Forat Micó, i també al CAT de Setmana pel Forat Micó i el Salt del Molí de Salgueda. I fins i tot, al CAT de Setmana de Bracons al Puigsacalm, on es veu Bellmunt des d’un angle poc habitual.
L’ermita té la seva història, evidentment, però el més espectacular des d’aquest cim del primer plec del Prepirineu osonenc són les panoràmiques. Tan les de la cara Nord (Bisaura, Pirineu), com les de la cara Sud (Plana de Vic, Cabrerès…). 
 
Aquí unes belles estampes:

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on telegram

Una ruta per descobrir l’estany més bonic del Pirineu? Of course:

Una visita AMB EL COTXE pel modernisme de Sant Pau? Valens!

Una altra ruta excel·lent AMB EL COTXE? Fins Orís? Of course:

CERCATDOR🔎