AMB EL COTXE fins a…

L’hospital de Sant Pau de Barcelona: Modernisme per al poble
 
No serà el CAT de Setmana qui us descobreixi el recinte modernista de l’hospital de Sant Pau de Barcelona… O potser sí? Tant si és el cas com si no, gaudiu d’aquestes boniques estampes en un dels dies de portes obertes.
➔ Per una vegada, l’opulència artística que el modernisme donava a la burgesia, la podrien gaudir els doblement necessitats: per no tenir recursos, i per estar malalts:
El pavelló de Sant Rafael mostra una exposició dels primers pacients, com es va construir l’hospital, com eren els terrenys aleshores (la major part encara camps barrejats amb vivendes i fàbriques) etc… i també un extrem amb una recreació de com era aquell mateix pavelló ara fa uns cent anys: amb els llits alineats, una tauleta per cap, i la calefacció al centre. El sostre i les parets eren enrajolats, com mostren les dues fotografies de l’interior d’aquest pavelló, un dels més visitats.
Els pacients veien aquest sostre:
Per la resta, gaudiu d’aquest aclamat CAT de Setmana AMB EL COTXE  per l’obra de Lluís Domènech i Muntaner, gràcies a la donació d’un altre català menys conegut: Pau Gil. Reculem fins el gener de 1902!! quan aquest banquer va donar 3 milions de pessetes de l’època per renovar i dignificar un hospital amb segles d’història.
 
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK:

 

Si voleu més informació del recinte, la podeu trobar àmpliament i sense problemes aquí: a l’adreça oficial i més complerta que trobareu del lloc:

 

https://www.santpaubarcelona.org/ca  

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!