AMB EL COTXE fins a…

El mirador del búnquer del Carmel, Barcelona
Aquest emplaçament ofereix unes bones vistes amb un angle de visió que no és l’habitual de les estampes barcelonines. I tampoc ho és la història del búnquer i els seus usos (i desusos).  
➔ El Búnquer es troba al cim del Turó de la Rovira, a una alçada de 260 metres. Per sota hi passa el famós túnel que porta el mateix nom, i que una vegada es va haver d’aturar al trànsit perquè uns flipats hi van entrar a peu per caçar-hi Pokemons. A vista d’ocell/drone/insecte hormonat, el búnquer té aquest aspecte (imatge ortofoto de l’ICGC de 2018):
L’entorn més immediat, reservat al transport públic i als cotxes dels veïns discorre entre casetes i alguna antiga torre de finals del XIX, quan pujar aquí a dalt era un luxe de descans per als més rics. 
Quan es va perpetrar aquest CAT de Setmana (abril 2019) algunes casetes hi tenien cartells denunciant que l’ajuntament els vol fer fora per reordenar l’espai. Un cop a dalt (no té pèrdua) descobrireu que les runes del búnquer són això (runes) i també hi trobareu uns plafons explicatius del que havia estat aquest espai de defensa militar (a banda d’altres usos més antics).
🎙 Per cert, aquest aplaudit CAT de Setmana també el podeu escoltar a la Ràdio clicant aquí.
En tot cas, com que estem dalt d’un turó, el millor és fer allò que fem els rostres pàl·lids quan som dalt d’un turó: gaudir de les vistes. En aquest cas, de 360°.
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK: 

Si en voleu més detalls, en podeu trobar aquí, a la pàgina web del museu d’història de Barcelona i també a la guia en PDF del Centre del Turó de la Rovira. El fet que cada cop tingui més visitants (Déu n’hi do els guiris que hi pugen) fa que també hi hagi més “botellon”, cosa que té els veïns un punt infernalitzats.

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Desplaça cap amunt