Barcelona per Collserola: un pim-pam pel camí del Salze
Celebrat CAT de Setmana pensat per a veïns de l’àrea metropolitana de Barcelona que busquen una oxigenació ràpida. Una horeta de caminada fàcil a l’altra vessant de la gran urbs. 
▶ Àmbit: Litoral
🔀 Recorregut: 3,3 km (anar i tornar)
⏳ Temps: 0-1 hora
📶 Desnivell: 100 metres  
🔄 Ruta NO circular  
📅 Data: 2018
🚴‍♀️ També en bici: Oi tant

🔁 CAT de Setmana amb Wikiloc:

Powered by Wikiloc

🔁🔁 Rutes Wikiloc similars:

·Carles Mamano

➔ Sortim del mateix punt que en el CAT de Setmana pel pantà de Vallvidrera i la casa museu de Mossèn Cinto i per tant, hem d’anar fins al centre d’informació del Parc (per anar-hi des de Barcelona, cal pujar fins a Vallvidrera i continuar un tros de la carretera BV-1462 en direcció a Sant Cugat i les Planes. PEl que fa al transport públic, i tal i com ens han fet notar alguns atents lectors, també s’hi pot anar en tren, per la parada del baixador de Vallvidrera dels FGC, que ens deixa al peu de la muntanya, a uns 400 metres de distància.
Mapa de Google amb les coordenades per anar a buscar el punt de sortida:

INICI: PUNT D’INFORMACIÓ DEL PARC

 

Al costat mateix del centre d’informació hi ha una escola, Els Xiprers, i veureu que d’allà ja en surt un trencant a la dreta amb un cartell estressat d’indicadors de rutes, cosa que ja ens indica que estem en una via clau per fer-hi caminades. Passat el petit aparcament de l’escola, s’acaba l’asfalt i comença el camí del Salze, una pista molt ample, en bon estat, i on podrien passar-hi cotxes, però sortosament està tallada al trànsit. Per tant, aquest camí el fan, bàsicament, caminaries i ciclistes.  

CATS de Setmana vinculats

Circular per la Garrotxa: de Sant Privat al Salt de Sallent

Osona pel Ter: de Sant Quirze de Besora a Borgonyà

CAT de Setmana de luxe: de Llaers al castell de Milany

CAT de Setmana pel Ripollès: de Llaers al castell de Milany 

La ruta és simple. Al principi s’enfila una mica i va tirant, recte, en sentit Est. Notareu que en aquest primer tram ens queda la torre de Collserola a mà dreta, i també us anireu trobant diferents trencalls i bifurcacions, que no agafarem. La pista té els seus anys, en vistes de les canaleres de pedra dels laterals per recollir l’aigua, molt desgastades, com mostra la foto inferior que ens ensenya el primer tram de la ruta. També ens fa recular a altres èpoques el típic cartell que alerta de perill de foc al bosc, fet de pedra, que trobem al principi de la ruta.

VISTES A LA VESSANT VALLESANA

El camí del Salze, a més de tenir els seus anys, té el seu traçat, que mica en mica va enfilant-se i virant cap a l’esquerra, de manera que a final acabem caminant en sentit Nord i la torre de Collserola ja no la tenim a la nostra dreta, sinó al darrere. En aquesta part més elevada del trajecte, veureu que a l’esquerra se’ns obre una bona panoràmica de la vessant vallesana:
Això mentre el camí s’enfila entre boscos de pins i alzines, però també de garrics i màquies, com intenta explicar algun cartell empastifat pel 3%. La imatge de sota ens mostra un d’aquests rètols i també el que veiem si tirem la vista enrere: la torre de Collserola, que en aquest tram final ja queda al nostre clatell:
L’últim tram del camí torna a estar obert als cotxes perquè ja hi ha algun habitatge. La pista s’acaba quan connecta amb l’avinguda de Collserola i un punt de trobada de carrers i camins: la plaça de Transvaal. A partir d’aquí, les opcions són múltiples: continuar per alguns dels molts camins i senders que creuen aquest punt, o també es pot baixar fins a la carretera de sota, l’Avinguda de Can Cortés, i prendre alguna cosa al Restaurant que porta el mateix nom. Una altra opció, la que pren el mandrós equip del CAT de Setmana, és girar cua i tornar fins al centre d’informació del parc, on també hi ha un bar-restaurant amb una terrasseta molt agradable, i la casa museu Verdaguer de la Vila-Joana, on el poeta del poble va passar-hi els seus últims dies.
 
I ja està. Ja ho tindríem. Això és tot.
 
Com sempre, acabem amb alguns links d’interès:
 

Rutes per Collserola de la Diputació de Barcelona

 

Web del Parc Natural de Collserola

 

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Per cert, ets la visita número: 465

Els vostres comentaris:

 

😿 Cap comentari per ara
 

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!