Barcelona per Collserola: un Pim-Pam pel coll de la Ventosa  
CAT de Setmana molt ràpid i fàcil: una horeta de caminada per una pista ample que s’enfila per Collserola per la vessant Sud, entre el barri de Canyelles de Barcelona i el coll de la Ventosa, a la banda més oriental de la serralada. Un cop al coll, a banda de tenir bones vistes del Vallès, les opcions per continuar fent rutes són múltiples.
Barcelona per Collserola: un Pim-Pam pel coll de la Ventosa  

 

CAT de Setmana pensat per a éssers humans que viuen a Barcelona o l’àrea metropolitana i necessiten una oxigenació ràpida. Estem parlant d’una horeta de caminada per una pista ample que s’enfila per Collserola per la vessant Sud, entre el barri de Canyelles i el coll de la Ventosa, a la banda més oriental de la serralada. Un cop al coll, a banda de tenir bones vistes del Vallès, les opcions per continuar fent rutes són múltiples.

 

Comencem? ⤵
 
Àmbit: Litoral
🔀 Recorregut: 3,4 quilòmetres
⏳ Temps: 0-1 hora
📶 Desnivell: 110 metres  
🔄 Ruta No circular
📅 Data: 2012, 2016, 2020 
🚴‍♀️ També en bici: Sí oi tant!
 
🔁 CAT de Setmana amb Wikiloc: 
 

 

Wikiloc CATdS pel Coll de la Ventosa (Collserola)
 
🔁🔁 Rutes Wikiloc similars:

·marcisbert

 

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on telegram

➔ Sortim del barri de Canyelles de Barcelona, al districte de Nou Barris, a la falda de la muntanya. Es tracta d’anar fins al principi de la carretera de Roquetes, just al darrera de la plaça Karl Marx (Sortida 3 de la Ronda de Dalt). S’hi pot arribar en transport públic. Passat un camp de futbol, en surt, a l’esquerra el camí de terra que ja enfila cap al coll, el camí de Sant Llàtzer. És una via ample que ja no deixarem fins al capdamunt, que coincideix amb el GR 173.3. Molt a prop d’aquest punt, l’estiu de 2021 ha estat escenari de més d’un incendi, pel que sembla, provocats.
Punt de sortida a Googlemaps

CAN MASDEU I L’HOSPITAL DE SANT LLÀTZER

 
El primer tram, d’un quilòmetre, puja suaument fins a l’alçada de l’antic hospital de Sant Llàtzer, edifici conegut també com “Els Leprosos” que en el moment de fer aquesta ruta porta anys tancat i barrat, per bé que tampoc no es veu ruïnós. A mà dreta, just a sota, ens queda la gran masia de Can Masdeu, un espai de gestió compartida des de fa anys i panys.  

CATS de Setmana vinculats

Barcelona per Collserola: la pau dels jardins del Viver de can Borni

Barcelona per Collserola: del Turó d’en Corts a Sant Pere Màrtir

Barcelona per Collserola: del Museu Verdaguer al pantà de Vallvidrera

Barcelona per Collserola: la pau dels jardins del Viver de can Borni

FINS AL PONT DEL COLL DE LA VENTOSA 

El camí continua per un tram pla pel costat de l’hospital que ens ofereix alguna vista de Barcelona i continua després muntanya amunt. Al cap d’uns metres de pujada, a mà dreta ens queda la bassa artificial (sempre seca) del torrent de Can Sant Genís, com mostra la foto inferior. La mateixa imatge també ens dibuixa al fons el turó del Carmel, que podeu conèixer més a fons al gran CAT de Setmana AMB EL COTXE pel búnquer del Carmel
A partir d’aquí, arriba ja el tram final, amb una mica més de pendent i alguna ziga zaga fins a l’esplanada del coll de la Ventosa. Veureu que al capdamunt hi tenim la carretera del cementiri de Collserola i el camí de Roquetes, que es creuen a través d’un petit pont just en el canvi de vessant. 
En el seu encreuament hi ha un accés al pont per continuar fent múltiples rutes: en sentit Llobregat, cap a l’Arrabassada, i en sentit Besos, cap a Torre Baró. Des del pont ja tenim panoràmica de la vessant vallesana: Sabadell, Terrassa i al fons, com no, la Mola.
A partir d’aquest encreuament, veureu que hi ha un munt de rutes per fer, com la que us proposem al capdamunt d’aquest CAT de Setmana en l’apartat d’altres rutes de wikiloc similars. Però en tot cas, si us heu plantejat de fer només una passejada de desconnexió pim-pam, sapigueu la tornada fins al punt de sortida pel mateix camí us donarà un total, entre anar i tornar, d’una horeta. Cinc minuts amunt, cinc minuts avall.

 

😺 ATENCIÓ! Apunt de multituds:

 

Comprovareu que, en general, és una ruta amb poques ombres (Llevat d’alguns trams amb pins generosos) i molt ample i concorreguda. És apte per a cotxes, per bé que el trànsit de vehicles és restringit.

No pas el de bicis, de manera que aneu amb compte que alguns baixen folladíssims aprofitant la pendent.

 

 
I ja està, ja ho tindríem. Això és tot.
 
Com sempre, acabem amb uns links d’interès i un petit Bonus-Track de fotos. I també un mapa complert de la ruta al Wikiloc
 

Link al GR 173.3

 

Link a Can Masdeu

 

BONUS TRACK:

 
Les hortes de Can Masdeu: 
Els ‘tions’ de la ruta
Rètol informatiu a l’esplanada del coll de Ventosa

 

Wikiloc més detallat de la ruta:  

Powered by Wikiloc

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Enhorabona! Ets el visitant número: 1257
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on telegram

Els vostres comentaris:

 

😺 10-2-2021 – Marta L.
És una sortida que habia fet durant molts anys quan vivia a tocar de KArl Marx. Quins récords! ❤
 
😺 22-11-2020 – Pablo Gálvez
Ideal per desconectar una estona si les bicis t’ho deixen fer.
 
😺 22-04-2021 – Klo86
Trobo que us heu deixat moltes possiblitats però és d’agrair que algu pensi en aquesta zona. No surt mai enlloc i per molts és la nostra zona d’esbarjiment

 

Vols més rutes de CAT de Setmana pel Pirineu? Of course:

Un excel·lent CAT de Setmana per una Ruta d’H2O? Of course:

Una mica de Patrimoni amb un CAT de Setmana AMB EL COTXE? Of course:

CERCATDOR🔎