Collserola per Barcelona: un Pim-Pam pel coll de la Ventosa
Imitat CAT de Setmana pensat ideal per obtenir una oxigenació metropolitana ràpida. Una horeta de caminada per una pista ampla que s’enfila per sobre del barri de Canyelles.
▶ Àmbit: Litoral
🔀 Recorregut: 3,4 km
⏳ Temps: 0-1 hora
📶 Desnivell: 110 metres  
🔄 Ruta No circular
📅 Data: 2012, 2016, 2020 
🚴‍♀️ També en bici: Sí oi tant!

🔁 CAT de Setmana amb Wikiloc:

Powered by Wikiloc

🔁🔁 Rutes Wikiloc similars:

·marcisbert

🌦️ El temps que hi farà:

➔ Aquest CAT de Setmana és urbanita, de fàcil accés per a centenars de milers de rostres pàl·lids. Sortim del barri de Canyelles de Barcelona, al districte de Nou Barris, a la falda de la muntanya. 
Es tracta d’anar fins al principi de la carretera de Roquetes, just al darrere de la plaça Karl Marx (Sortida 3 de la ronda de Dalt). I aquí no hi ha excusa: s’hi pot arribar en transport públic. 
Passat un camp de futbol, a mà esquerra en surt el camí de terra que ja enfila cap al coll, el camí de Sant Llàtzer. És una pista ampla que ja no deixarem fins al capdamunt, que coincideix amb el GR 173.3. Molt a prop d’aquest punt, l’estiu de 2021 ha estat escenari de més d’un incendi, pel que sembla, provocats.
Punt de sortida a Google Maps

CAN MASDEU I L’HOSPITAL DE SANT LLÀTZER

El primer tram, d’un quilòmetre, puja suaument fins a l’alçada de l’antic hospital de Sant Llàtzer, edifici conegut també com “Els Leprosos”. En el moment de fer aquesta ruta, fa anys que està tancat i barrat, per bé que tampoc no es veu ruïnós. 
A mà dreta, just a sota, ens queda la gran masia de Can Masdeu, un espai de gestió compartida des de fa anys i panys.  

CATS de Setmana vinculats

Circular per la Garrotxa: de Sant Privat al Salt de Sallent

Osona pel Ter: de Sant Quirze de Besora a Borgonyà

CAT de Setmana de luxe: de Llaers al castell de Milany

CAT de Setmana pel Ripollès: de Llaers al castell de Milany 

FINS AL PONT DEL COLL DE LA VENTOSA 

Passat Can Masdeu, el camí ens porta per un tram pla pel costat de l’hospital que ens ofereix alguna vista mig amagada de Barcelona. De seguida tornem a guanyar alçada fins que al cap d’uns metres veiem a mà dreta la bassa artificial (i sempre seca) del torrent de Can Sant Genís, tal com ens mostra la foto inferior. 
La mateixa imatge també ens dibuixa al fons el turó del Carmel, que podeu conèixer més a fons al gran CAT de Setmana AMB EL COTXE pel búnquer del Carmel
A partir d’aquí, arriba el tram final, amb una mica més de pendent i alguna ziga-zaga fins a l’esplanada del coll de la Ventosa. Un cop a dalt, veureu que al capdamunt hi tenim la carretera del cementiri de Collserola i el camí de Roquetes, que es creuen a través d’un petit pont just en el canvi de vessant:
En el seu encreuament hi ha un accés per pujar al pont per continuar fent múltiples rutes: en sentit Llobregat, cap a l’Arrabassada, i en sentit Besos, cap a Torre Baró. Des del pont ja tenim panoràmica del vessant vallesà: Sabadell, Terrassa i al fons, no cal dir-ho, la Mola.
A partir d’aquest encreuament, veureu que hi ha un munt de rutes per fer, com la que us proposem al capdamunt d’aquest CAT de Setmana en l’apartat d’altres rutes de Wikiloc similars. 
Però en tot cas, si us heu plantejat de fer només una passejada de desconnexió pim-pam, sapigueu la tornada fins al punt de sortida pel mateix camí us donarà un total, entre anar i tornar, d’una horeta. Cinc minuts amunt, cinc minuts avall.

😺 ATENCIÓ! Apunt de multituds:

Comprovareu que, en general, aquesta és una ruta amb poques ombres (Llevat d’alguns trams amb pins generosos) i molt ample i concorreguda. És apte per a cotxes, per bé que el trànsit de vehicles és restringit. No pas el de bicis, de manera que aneu amb compte que algunes baixen folladíssimes aprofitant el pendent.

 
I ja està, ja ho tindríem. Això és tot.
 
Com sempre, acabem amb uns enllaços d’interès i un petit Bonus-Track de fotos.
 

Ruta pel coll de la Ventosa a “Caminar per Collserola”

 

Link a Can Masdeu

BONUS TRACK:

Les hortes de Can Masdeu: 
Els ‘tions’ de la ruta:
Rètol informatiu a l’esplanada del coll de Ventosa:

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Felicitats! Ets la visita numero: 271

Tens algun comentari o suggeriment? Envia'ns un correu!

Els vostres il·lustres comentaris:

😿 11/04/2023 – RQT

Ciclistas bajando como locos. atropellando sin mirar. Asco todo

 

😺 22/04/2021 – Klo86

Trobo que us heu deixat moltes possiblitats però és d’agrair que algu pensi en aquesta zona. No surt mai enlloc i per molts és la nostra zona d’esbarjiment

 

😺 10/2/2021 – Marta L.

És una sortida que habia fet durant anys quan vivia a tocar de KArl Marx. Quins récords! ❤

 

😺 22/11/2020 – Pablo Gálvez

Ideal per desconectar una estona si les bicis t’ho deixen fer.

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Desplaça cap amunt