AMB EL COTXE fins a…
Beget i Rocabruna: Romànic i muntanya
 
Beget i Rocabruna són dos pobles de muntanya molt petits, tots dos amb dues esglésies romàniques, cases fermes i bons restaurants, a banda també de ramaders ‘ruralots’ que ens ensenyen el seu dia a dia a les xarxes socials. El nucli més gran i conegut és Beget, que sempre sol estar a petar, si més no abans de la Covid-19.  
➔ Beget té molts visitants perquè és el típic ‘poble amb encant’ que ha sabut conservar molt bé el seu origen medieval, començant per la seva església romànica del S.XII, Sant Cristòfol, i seguint pels ponts, bona part de les cases, i els carrers estrets i empedrats.  
A diferència de Rocabruna, el nucli de Beget es troba enclotat sota la vall. Tots dos estan connectats per la mateixa i única carretera, la GIV-5223 i a tots dos llocs s’hi menja bé. 
Rocabruna és més petit i es troba al capdamunt de la carretera. L’església, Sant Feliu, és del S.XII i el nucli també depèn de Camprodon. Les vistes des de l’església permeten veure el castell de Rocabruna. Les possibilitats són múltiples:
Tots dos llocs mereixen una bona visita de CAT de Setmana. Evidentment, tot això es pot fer a peu, perquè de camins i excursions possibles n’hi ha un munt, però en aquesta ocasió ho plantegem com un gran, gran CAT de Setmana AMB EL COTXE.
Pany i forrellat com Déu Mana, Rocabruna
A les dues poblacions hi trobem patrimoni, història, restauració i natura. I a les dues hi trobem bona restauració. I també molta gent, sobretot a Beget. 
 
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK:

La Papallona del Boix a Rocabaruna

 
Que la destructiva papallona o eruga del boix (#puta🐛) s’està carregant el boix de molts boscos del país ho constatem al CAT de Setmana cada dos per tres, n’hi ha prou en què visiteu el CAT de Setmana de Llaers a Milany per fer-vos-en una idea. Doncs bé, l’entorn de l’església de Rocabruna és un dels llocs on la papallona s’ha deixat veure amb ganes, com mostren aquestes fotos i aquest video del setembre de 2018:
Si vols més detalls sobre els testimonis de l’eruga del Boix en els CAT de Setmana, clica aquí.
Interior de Sant Feliu de Rocabruna

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!