AMB EL COTXE fins a…
Beget i Rocabruna: Romànic i muntanya
 
Beget i Rocabruna són dos pobles de muntanya molt petits, tots dos amb dues esglésies romàniques, cases fermes i bons restaurants, a banda també de ramaders ‘ruralots’ que ens ensenyen el seu dia a dia a les xarxes socials. El nucli més gran i conegut és Beget, que sempre sol estar a petar, si més no abans de la Covid-19.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Setembre 2018, 2019
 
 
AMB EL COTXE fins a…
Beget i Rocabruna: Romànic i muntanya
 
Beget i Rocabruna són dos pobles de muntanya molt petits, tots dos amb dues esglésies romàniques i bons restaurants, a banda també de ramaders ‘ruralots’ que ens ensenyen el seu dia a dia a les xarxes socials. El nucli més gran i conegut és Beget, que sempre sol estar a petar, si més no abans de la Covid-19. Per cert, Beget és a la Garrotxa i Rocabruna, que està més amunt, al Ripollès.
 
Setembre 2018, 2019
 
 
Beget té molts visitants perquè és el típic ‘poble amb encant’ que ha sabut conservar molt bé el seu orígen medieval, començant per la seva església romànica del S.XII, Sant Cristòfol, i seguint pels ponts, bona part de les cases, i els carrers estrets i empedrats. A part, té una àmplia oferta de restaurants. A diferència de Rocabruna, el nucli de Beget es troba enclotat sota la vall. Tots dos estan connectats per la mateixa i única carretera, la GIV-5223 i a tots dos llocs s’hi menja bé.
 
Aquí unes estampes de Beget:
 
Rocabruna és més petit i es troba al capdamunt de la carretera. L’església, Sant Feliu, és del S.XII i el nucli també depèn de Camprodon. Les vistes des de l’església permeten veure el castell de Rocabruna.  
 
Aquí unes estampes de Rocabruna:
Interior de Sant Feliu de Rocabruna
Pany i forrellat com Déu Mana, Rocabruna

La Papallona del Boix a Rocabaruna

 
Que la destructiva papallona o eruga del boix (#puta🐛) s’està carregant el boix de molts boscos del país ho constatem al CAT de Setmana cada dos per tres, n’hi ha prou en què visiteu el CAT de Setmana de Llaers a Milany per fer-vos-en una idea. Doncs bé, l’entorn de l’església de Rocabruna és un dels llocs on la papallona s’ha deixat veure amb ganes, com mostren aquestes fotos i aquest video del setembre de 2018:
Si vols més detalls sobre els testimonis de l’eruga del Boix en els CAT de Setmana, clica aquí.

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on telegram

Una excursió de Llaers al Castell de Milany? amb balmes incloses? Valens!

 El groc dels camps de Colza d’Osona AMB EL COTXE? Of course

Una pujadeta fins al Carlit, el cim més alt de la Catalunya Nord? OK!

CERCATDOR🔎