AMB EL COTXE fins a…
L’hospital de Sant Pau de Barcelona: Modernisme per al poble
 
No serà el CAT de Setmana qui us descobreixi el recinte modernista de l’hospital de Sant Pau de Barcelona… O potser sí? Tant si és el cas com si no, gaudiu d’aquestes boniques estampes en un dels dies de portes obertes.
Abril 2019

 

 
 
Si voleu més informació del recinte, la podeu trobar àmpliament i sense problemes aquí: a l’adreça oficial i més complerta que trobareu del lloc:
https://www.santpaubarcelona.org/ca 
 
Per la resta…  CAT de Setmana de fotos per l’obra de Lluís Domènech i Muntaner, gràcies a la donació d’un altre català menys conegut: Pau Gil… reculem fins el gener de 1902!! quan aquest banquer va donar 3 milions de pessetes de l’època per renovar i dignificar un hospital amb segles d’història:
 
Per una vegada, l’opulència artística que el modernisme donava a la burgesia, la podrien gaudir els doblement necessitats: per no tenir recursos, i per estar malalts:
 
 🚑 APUNT HISTÒRIC:
El pavelló de Sant Rafael mostra una exposició dels primers pacients, com es va construir l’hospital, com eren els terrenys aleshores (la major part encara camps barrejats amb vivendes i fàbriques) etc… i també un extrem amb una recreació de com era aquell mateix pavelló ara fa uns cent anys: amb els llits alineats, una tauleta per cap, i la calefacció al centre. El sostre i les parets eren enrajolats, com mostren les dues fotografies de l’interior d’aquest pavelló, un dels més visitats.
 

 
Els pacients veien aquest sostre:
 

 
 

ALTRES ESTAMPES EXTERIORS DEL RECINTE:

 

 
 

ALTRES ESTAMPES, BONUS TRACK:

 
Estampes de les vistes des de l’interior de la façana principal:
Des de l’escala de pujada: vidrieres sobre el patí interior:
Des de les finestres de la façana: vistes de l’avinguda de Gaudí, la que connecta Sant Pau amb la Sagrada Família (uns 750 metres de carrer per als vianants entre les obres dels dos arquitectes)
 

 
Des de la Sala Lluís Domenech i Muntanter: vistes a l’interior: sala d’operacions i pavellons, en un dia obert al públic i amb classes de salsa incloses:
 
 
I no podriem acabar sense l’estampa clàssica: la façana principal del recinte:
 
 

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on telegram

Vols més rutes de CAT de Setmana pel Pirineu? Of course:

Un excel·lent CAT de Setmana per una Ruta d’H2O? Of course:

Una altra sortida AMB EL COTXE amb vistes de Barcelona? Of course:

CERCATDOR🔎