AMB EL COTXE fins a…
Penelles, les parets que t’espien
 
Dotzenes de Grafitis ens vigilen repartits per Penelles arran d’una iniciativa poc habitual: El Gargar Festival de Murals i Art Rural que celebren des del 2016. Cada any en pinten de nous mentre hi hagi paret disponible (ens diuen que hi ha més artistes que parets). 
➔ Diuen els de Penelles (bé, de fet ens ho va dir un veí i prou, però ja compta per a tots) que a Penelles, fa uns anys no s’hi aturava gaire ningú més enllà de veïns de Penelles i gent que tenia relació amb gent de Penelles o amb alguna cosa de Penelles… 
… així en general, no tenien turistes fent-hi el badoc. Però això ha anat canviant, fins i tot en temps de Covid-19,  i ara Penelles rep força visitants.  Igual com a Aitona amb els camps en flor a la primavera (que podeu visitar al gran CAT de Setmana AMB EL COTXE fins el Segrià: els camps d’Aitona en flor.
Però aquí el motiu no és tan ancestral. A Penelles és una tradició més recent, que es repeteix des del 2016, quan els veïns del municipi (amb una població a la baixa que ara és d’uns 460 habitants, els mateixos que el 1877) van decidir fer un festival i convidar-hi artistes a pintar grans grafitis per les seves parets:
Grafitis repartits per Penelles arran d’una iniciativa poc habitual: El Gargar Festival de Murals i Art Rural que celebren cada any des del 2016. Hi participen artistes de toto el món, i cada creació estampada al poble és ‘propietat’ de l’autor durant cinc anys. Després, els veïns decideixen què en fan: conservar-la, o bé repintar la paret, o bé pintar-ne una altra. En alguns casos, la pintura té relació amb el negoci o establiment de l’edifici:
D’altres pintades estan fora de concurs (i que durin):
El festival i el seu resultat, les parets de Penelles que ens espien, han ajudat a fer conèixer aquest poble de la Noguera. I de passada revitalitzar-lo un xic perquè fer-hi un tomb també demana fer-hi una cerveseta. O una aigua de litines, o un dinar. 
 
Aquí unes belles estampes:

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on telegram

Uns colors de CAT de Setmana AMB EL COTXE? Valens!

Per Collserola amb un mini ruta de miradors de Barcelona? Of course

Un altre excel·lent CAT de Setmana AMB EL COTXE? Of course!

CERCATDOR🔎