AMB EL COTXE fins a…
Penelles, les parets que t’espien
 
Dotzenes de Grafitis ens vigilen repartits per Penelles arran d’una iniciativa poc habitual: El Gargar Festival de Murals i Art Rural que celebren des del 2016. Cada any en pinten de nous mentre hi hagi paret disponible (ens diuen que hi ha més artistes que parets). 
➔ Diuen els de Penelles (bé, de fet ens ho va dir un veí i prou, però ja compta per a tots) que a Penelles, fa uns anys no s’hi aturava gaire ningú més enllà de veïns de Penelles i gent que tenia relació amb gent de Penelles o amb alguna cosa de Penelles… 
… així en general, no tenien turistes fent-hi el badoc. Però això ha anat canviant, fins i tot en temps de Covid-19,  i ara Penelles rep força visitants.  Igual com a Aitona amb els camps en flor a la primavera (que podeu visitar al gran CAT de Setmana AMB EL COTXE fins el Segrià: els camps d’Aitona en flor.
Però aquí el motiu no és tan ancestral. A Penelles és una tradició més recent, que es repeteix des del 2016, quan els veïns del municipi (amb una població a la baixa que ara és d’uns 460 habitants, els mateixos que el 1877) van decidir fer un festival i convidar-hi artistes a pintar grans grafitis per les seves parets:
Grafitis repartits per Penelles arran d’una iniciativa poc habitual: El Gargar Festival de Murals i Art Rural que celebren cada any des del 2016. Hi participen artistes de toto el món, i cada creació estampada al poble és ‘propietat’ de l’autor durant cinc anys. Després, els veïns decideixen què en fan: conservar-la, o bé repintar la paret, o bé pintar-ne una altra. En alguns casos, la pintura té relació amb el negoci o establiment de l’edifici:
D’altres pintades estan fora de concurs (i que durin):
El festival i el seu resultat, les parets de Penelles que ens espien, han ajudat a fer conèixer aquest poble de la Noguera. I de passada revitalitzar-lo un xic perquè fer-hi un tomb també demana fer-hi una cerveseta. O una aigua de litines, o un dinar. 
 
Aquí unes belles estampes:

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!