AMB EL COTXE fins a…
El pantà del Molí Nou de Moià
 
Al costat de la capital del Moianès hi ha un petit embassament situat al Nord-Est del nucli urbà, que recull les aigües de la Riera de Passerell i el Torrent de les Fonts. És el pantà del Molí Nou, un embassament que es pot vorejar en 15-30 minuts (depèn de les aturades per fer el badoc) que ofereix estampes agradables. També inclou una àrea de pic-nic al voltant de la casa del Molí Nou de Passerell. Tot l’espai natural està protegit.
➔ La gràcia del petit embassament del Molí Nou és la caminada perimetral al voltant del pantà. És molt fàcil i planera, ideal per a tots els públics i modalitats de rostres pàl·lids, i té alguns racons ferms per passejar-s’hi i fer el badoc:
El camí va des de la zona de pic-nic que hi ha més avall de la presa, a l’alçada de la casa del Molí Nou, fins a un punt situat més amunt de l’embassament, on cal creuar les’ salvatges’ aigües dels rierols just a la confluència del torrent de les Fonts amb la Riera de Passerell. Un cop l’hem travessat, el caminet torna a baixar pel costat del pantà fins al punt d’origen. Tota la volta perimetral s’allarga gairebé un quilòmetre. 
És una ruta circular i còmode, per bé que cal tenir en compte un detall: el punt superior per creuar la riera no té cap pont, cal passar a l’altra banda saltant per damunt de les pedres de la llera. Res complicat, en principi.
L’indret és força concorregut perquè és de fàcil accés i ofereix un ‘micro-paisatge’ de bosc i vegetació de ribera agradable. I per arribar-hi és molt fàcil: un cop a Moià, cal anar a buscar el carrer de Passerell i seguir la seva continuació pel camí que baixa de dret fins al Molí.
Veureu que al seu voltant ja hi ha aparcament que dona accés a tot l’entorn. Això sí, com sempre: tingueu respecte i més respecte per al lloc. Si no, feu veure que no heu llegit res de tot això i quedeu-vos a casa a mirar sèries o a netejar vidres. 
L’estada al pantà del Molí Nou de Moià depèn del consumidor. Pot ser una volta ràpida a tota llet que no dura ni deu minuts, o una passejada de ‘trans’ que es pot allargar mitja horeta. I més encara si et quedes a fer el badoc o a fer el ‘diumenger’ a la zona de pic-nic. Tot depèn de les ganes, però en tot cas, l’indret mostra estampes molt agradables.

 

Aquí unes belles imatges:

BONUS TRACK:

 

🌄 També us adjuntem un link amb la ruta al Wikiloc de CATdS pel Moianès: volta al petit embassament del Molí Nou de Moià:
Powered by Wikiloc

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!