AMB EL COTXE fins a…

El santuari (i les vistes) del Far, la Selva
A la comarca de la Selva s’hi alça sobre un altiplà el santuari del Far. Està situat en un punt estratègic, just a la punta d’una cinglera. I les panoràmiques que ofereix són úniques. I immenses.
➔ A la comarca de la Selva, en un punt a cavall entre la Garrotxa i Osona, s’hi alça sobre un altiplà el santuari del Far. Està situat en un punt estratègic, just a la punta d’una cinglera sobre Susqueda i a 1.112 metres d’altitud.
 
El punt és estratègic perquè a banda de les vistes impressionants que se’ns dibuixen al davant (Susqueda i els cingles del Cabrerès/Guilleries) la panoràmica de llarg abast agafa des de Montserrat (a 75 km) fins a Girona i la costa Brava, a més del Pirineu oriental. Només cal que el dia hi acompanyi… I sí, el nom de Far no és perquè sí. 
Estem parlant d’un indret que rep milers de visitants cada any, amb restaurant, àrea de pícnic (molt usada en èpoques de Covid-19), aparcament d’autocars… i unes vistes impressionants. Però potser sí que us descobrim perquè val la pena anar-hi, sobretot si ensopeguem un dia net i clar:
Arribar al Far és fàcil. Si hi aneu des de Tortosa us quedarà una mica lluny (far) però si hi aneu des de Vic o Olot us queda més a prop (es lo que tieeene 🎵‘). En tot cas es tracta d’agafar la carretera de la Salut (C1-53) que connecta Osona amb la Garrotxa pel Cabrerès.
Just a l’alçada del coll de Condreu en surt un trencant a mà esquerra (mà dreta si veniu de Rupit, de la banda osonenca) que ens porta, al cap d’uns 4 km, al santuari del Far, a la punta de la cinglera del Far.  
Des de la balconada del santuari, les vistes mostren des de les cingleres del Collsacabra amb el Pla de Fàbregues i l’Agullola, fins al Pirineu més oriental. Tot això passant per Susqueda, la vall del riu Brugent amb pobles com Amer, i al fons de tot, Girona i una part de la costa Brava.
A la dreta del santuari en surt un camí que va seguint la cinglera del Far, i que a poca distància porta el visitant fins al lloc conegut com el Mirador de la Cinglera. 
Des d’aquest punt, s’amplia la vista occidental dels cingles del Far (ja no veiem res del Pirineu), i ens permet també agafar una altra perspectiva.
Si el dia és prou clar, des del Far es distingeix, molt al fons, Montserrat, com mostra la imatge superior. La seva silueta és inconfusible. En línia recta, Montserrat està ‘so far’: a 75,16 quilòmetres.
El santuari té una zona de taules per a pícnic, i un bar-restaurant força gran. I el més important, té grans panoràmiques, tant des del mateix entorn del santuari com des del Mirador de la Cinglera.
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK:

 

🌄 Per cert, ja que hi som: a banda de la teca, bones vistes i un munt d’excursions, l’església del santuari també mereix alguna ‘afoto’ no?

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Desplaça cap amunt