AMB EL COTXE fins a…

El pantà del Molí Nou de Moià, el Moianès
La gràcia del petit embassament del Molí Nou és la caminada perimetral al voltant del pantà. És molt fàcil i planera, ideal per a tots els públics i modalitats de rostres pàl·lids.
➔ Al costat de la capital del Moianès hi ha un petit embassament situat al Nord-est del nucli urbà, que recull les aigües de la Riera de Passerell i el Torrent de les Fonts. És el pantà del Molí Nou, un embassament que es pot vorejar en 15-30 minuts (depèn de les aturades per fer el badoc) que ofereix estampes agradables.
També inclou una àrea de pícnic al voltant de la casa del Molí Nou de Passerell. Tot l’espai natural està protegit.
El camí va des de la zona de pícnic que hi ha més avall de la presa, a l’alçada de la casa del Molí Nou, fins a un punt situat més amunt de l’embassament, on cal creuar les’ salvatges’ aigües dels rierols just a la confluència del torrent de les Fonts amb la Riera de Passerell. 
 
Un cop l’hem travessat, el caminet torna a baixar pel costat del pantà fins al punt d’origen. Tota la volta perimetral s’allarga gairebé un quilòmetre. 
És una ruta circular i còmode, per bé que cal tenir en compte un detall: el punt superior per creuar la riera no té cap pont, cal passar a l’altra banda saltant per damunt de les pedres de la llera. Res complicat, en principi. 
 
L’indret és força concorregut perquè és de fàcil accés i ofereix un ‘micro-paisatge’ de bosc i vegetació de ribera agradable. I per arribar-hi és molt fàcil: un cop a Moià, cal anar a buscar el carrer de Passerell i seguir la seva continuació pel camí que baixa de dret fins al Molí.
Veureu que al seu voltant ja hi ha aparcament que dona accés a tot l’entorn. Això sí, com sempre: tingueu respecte i més respecte per al lloc. Si no, feu veure que no heu llegit res de tot això i quedeu-vos a casa a mirar sèries o a netejar vidres. 
L’estada al pantà del Molí Nou de Moià depèn del consumidor. Pot ser una volta ràpida a tota llet que no dura ni deu minuts, o una passejada de ‘trans’ que es pot allargar mitja horeta. I més encara si et quedes a fer el badoc o a fer el ‘diumenger’ a la zona de pícnic. Tot depèn de les ganes, però en tot cas, l’indret mostra estampes molt agradables.
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK:

 

🌄 També us adjuntem un enllaç amb la ruta al Wikiloc de CATdS pel Moianès: volta al petit embassament del Molí Nou de Moià:
Powered by Wikiloc

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Desplaça cap amunt