AMB EL COTXE fins a…

Les parets de Penelles, la Noguera
Dotzenes de Grafitis ens vigilen repartits per Penelles arran del Gargar Festival de Murals i Art Rural. Cada any se’n pinten de nous i, pel que ens diuen, hi ha més artistes que parets.
➔ Diuen els de Penelles (bé, de fet ens ho va dir un veí i prou, però ja compta per a tots) que a Penelles, fa uns anys no s’hi aturava gaire ningú més enllà de veïns de Penelles i gent que tenia relació amb gent de Penelles o amb alguna cosa de Penelles… 
… Així en general, no tenien turistes fent-hi el badoc. Però això ha anat canviant, fins i tot en temps de Covid-19, i ara Penelles rep força visitants. Els passa Igual com a Aitona amb els camps en flor a la primavera, que podeu visitar al gran CAT de Setmana AMB EL COTXE fins al Segrià: els camps d’Aitona en flor.
Però aquí el motiu no és tan ancestral. A Penelles és una tradició més recent, que es repeteix des del 2016, quan els veïns del municipi (amb una població a la baixa que ara és d’uns 460 habitants, els mateixos que el 1877) van decidir fer un festival i convidar-hi artistes a pintar grans grafitis per les seves parets.
Grafitis repartits per Penelles arran del Gargar Festival de Murals i Art Rural que celebren cada any des del 2016. Hi participen artistes de tot el món. En alguns casos, la pintura té relació amb el negoci o establiment de l’edifici:
D’altres pintades estan fora de concurs (i que durin):
El festival i el seu resultat, les parets de Penelles que ens espien, han ajudat a fer conèixer aquest poble de la Noguera. I de passada revitalitzar-lo un xic perquè fer-hi un tomb també demana fer-hi una cerveseta. O una aigua de litines, o un dinar. 
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK: 

Penelles té parets espietes gràcies a una iniciativa sorgida el 2016: El Gargar Festival de Murals i Art Rural.  
 Cada creació estampada al poble és ‘propietat’ de l’autor durant cinc anys. Passat aquest període, els veïns decideixen què en fan: conservar-la, o bé repintar la paret, o bé pintar-ne una altra.

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Desplaça cap amunt