AMB EL COTXE fins a…

El santuari de Bellmunt, Osona
La Serralada de Bellmunt és el primer plec del Prepirineu del Nord d’Osona, a la Vall del Ges. Les panoràmiques que ofereix del Pirineu, el Bisaura i la plana de Vic són espectaculars.
➔ Bellmunt està situat en terme de Sant Pere de Torelló (bonic poble de “soquerracristos” que està just a la seva falda). Una bona imatge general des de l’eix Vic Olot, entre el Camí Ral i el de Can Pesseta, ens ajuda a fer-nos una idea del conjunt de la serralada: amb tots vostès, el primer plec del Prepirineu:
Al punt més alt hi trobem el santuari de Bellmunt (1.246 metres) des d’on hi ha vistes de mig país: Osona, Cabrerès, Vidranès, Bisaura, el Pirineu des del Pedraforca fins a Canigó, Montserrat, el Montseny, el Lluçanès… en fi, un bon tros de país!
Aquest CAT de Setmana AMB EL COTXE us en fa una petita mostra, ensopegant a més a més, en un dia d’activitat habitual a Bellmunt: el llançament de parapent: quants en veieu a la foto de sota?
Arribar a Bellmunt és fàcil: només cal anar fins a Sant Pere de Torelló (la via propera més important és la C-37, l’eix Vic-Olot) i anar fins al cementiri del poble. A partir d’allà, es pot pujar a peu o en cotxe per la pista de ciment que ens deixa a pocs metres del cim. Un cop a dalt, podem triar entre dos menús: el menú del restaurant, o bé un bonic menú de vistes i panoràmiques (amb el permís de la calitja, és clar).
Algunes de les estampes que mostren les vistes, com per exemple el congost de forat Micó, les podeu conèixer de més de prop al CAT de Setmana per la Portella i el Forat Micó, i també al CAT de Setmana pel Forat Micó i el Salt del Molí de Salgueda. I fins i tot, al CAT de Setmana de Bracons al Puigsacalm, on es veu Bellmunt des d’un angle poc habitual.
🎙 Per cert, aquest aplaudit CAT de Setmana també el podeu escoltar a la Ràdio clicant aquí.
L’ermita té la seva història, evidentment, però el més espectacular des d’aquest cim del primer plec del Prepirineu osonenc són les panoràmiques. Tant les de la cara Nord (Bisaura, Pirineu), com les de la cara Sud (Plana de Vic, Cabrerès…). 
Aquí unes belles estampes:

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Desplaça cap amunt