AMB EL COTXE fins a…

L'estany de Montcortès, el Pallars Sobirà
Montcortès és una mica especial: és d’origen càrstic, com tots els que hi ha al Pirineu, però aquest està situat molt més avall, al Prepirineu. Visitar-lo és fàcil i donar-hi un volt és molt agradable.
➔ L’estany de Montcortés és petit, té unes 45 hectàrees, però en alguns punts arriba a tenir fins a 33 metres de profunditat. Per la manera com s’ha creat, té molts punts en comú amb l’estany de Banyoles, que també podeu conèixer amb més detall a través del gran CAT de Setmana amb la volta ‘al ruedo’ a l’estany de Banyoles.
El prestigiós equip del CAT de Setmana ha recollit força material de diferents estades a Montcortès. Com s’hi arriba? Doncs bàsicament, cal anar fins a Gerri de la Sal (N-260) i agafar el trencant que hi ha a la sortida del poble per la part Nord, o bé també s’hi pot arribar per la carretera que va cap a la Vall Fosca (C-272) agafant el trencant pertinent a la Pobleta de Bellvei. 
Fins el 2018 a Montcortès estava permès pescar-hi i banyar-s’hi, però des d’aleshores aquestes activitats (gaudides en el seu moment pel prestigiós equip del CAT de Setmana) estan prohibides. Malgrat aquestes restriccions, que són del tot aplaudides, visitar Montcortès sempre s’ho val.:
Segons  informes del departament de Medi Ambient, aquestes són algunes característiques de Moncortès:
 
“L’estany ofereix una diversitat de biòtops que afavoreixen la presència d’interessants poblaments faunístics. Així, per exemple, cal destacar la importància d’aquest estany com a àrea de nidificació per alguns ocells, o per constituir l’hàbitat de notables espècies lligades al medi aquàtic, com és el cas del petit gasteròpode Limnea stagnalis, espècie holàrtica d’àmplia distribució a Europa però força rara a la península Ibèrica”.
En tot cas, Montcortès és prou cortès com per mostrar-se com un racó de calma (amb el permís dels rostres pàl·lids) a qualsevol època de l’any.
Aquí unes belles estampes:
*Les imatges amb les passarel·les de fusta són prèvies a la seva retirada, el 2018

BONUS TRACK:

 
Per cert, ja que hi som:
Un CAT de Setmana AMB EL COTXE fins a Montcortès sempre es pot rematar amb un bon dinar a la Pobleta de Bellvei, una visita al Museu Hidroelètric de Capdella…
… o un passeig pel monestir de Santa Maria de Gerri de la Sal i pels carrers del poble:

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Scroll to Top