AMB EL COTXE fins a…

Beget i Rocabruna, el Ripollès
Beget i Rocabruna són dos bonics pobles de muntanya amb esglésies romàniques, excel·lent entorn, cases fermes, i una ramaderia autòctona que aguanta i s’adapta al pas del temps.
➔ Beget té molts visitants perquè és el típic ‘poble amb encant’ que ha sabut conservar molt bé el seu origen medieval, començant per la seva església romànica del s. XII, Sant Cristòfol, i seguint pels ponts, bona part de les cases, i els carrers estrets i empedrats.  
Castell de Rocabruna des de l'església
A diferència de Rocabruna, el nucli de Beget es troba enclotat sota la vall. Tots dos estan connectats per la mateixa i única carretera, la GIV-5223 i a tots dos llocs s’hi menja bé. 
Rocabruna és un nucli més petit i es troba al capdamunt de la carretera. L’església, Sant Feliu, és del s. XII i el nucli també depèn de Camprodon. Les vistes que tenim des de l’església permeten veure el castell de Rocabruna. Les possibilitats són múltiples:
Castell de Rocabruna des de l'església
Tots dos llocs mereixen una bona visita de CAT de Setmana. Evidentment, tot això es pot fer a peu, perquè de camins i excursions per fer n’hi ha un munt, però en aquesta ocasió ho plantegem com un gran, gran CAT de Setmana AMB EL COTXE.
Campanar de Beget
A les dues poblacions hi trobem patrimoni, història, restauració i natura. I a les dues hi trobem bona restauració. I també molta gent, sobretot a Beget. 
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK:

La Papallona del Boix a Rocabruna

 
Que la destructiva papallona o eruga del boix (#puta🐛) s’està carregant el boix de molts boscos del país ho constatem al CAT de Setmana cada dos per tres, n’hi ha prou en què visiteu el CAT de Setmana de Llaers a Milany per fer-vos-en una idea. Doncs bé, l’entorn de l’església de Rocabruna és un dels llocs on la papallona s’ha deixat veure amb ganes, com mostren aquestes fotos i aquest vídeo del setembre de 2018:
Si vols més detalls sobre els testimonis de l’eruga del Boix en CAT de Setmana, clica aquí.
Interior de Sant Feliu de Rocabruna (2023)

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Desplaça cap amunt