AMB EL COTXE fins a…

El castell de les Sitges, la Segarra
La Segarra està petada d’antics palaus i fortaleses defensives de “frontera” d’antigues batusses entre cristians i sarraïns. El castell de les Sitges és un dels més interessants. I ferms. 
➔ El castell de les Sitges és un testimoni de 10 segles d’història. És una fortalesa aixecada al segle XI pel comte Ermengol d’Urgell a través d’Arnau Mir de Tost. Ara, però, té fesomia del segle XIV.
La fortalesa té una forma rectangular i compta amb una torre interior de vuit metres d’alçada. Conserva el celler, la masmorra i alguns espais com les cavallerisses, la cuina i el forn. A la pàgina de Castells de Lleida podeu trobar-hi més informació.  
Arribar-hi és relativament senzill: es tracta d’anar fins al nucli de Florejacs (C-14 i LV-3133) passejar-se pels seus carrers, descobrir el ‘Castell’ de Florejacs, i des d’allà agafar el camí asfaltat que surt del cementiri en sentit Nord (Aquesta bella carretereta també és la ruta dels castells del Doll).  
El castell és visitable en uns horaris determinats i… sí, es troba en bon estat. Malauradament, no es pot dir el mateix de les construccions de l’entorn, que mostren un trist estat d’abandonament. 
De totes maneres, el lloc té molt encant, també per les seves panoràmiques.
🎙 Per cert, aquest aplaudit CAT de Setmana també el podeu escoltar a la Ràdio clicant aquí.
En conjunt, tant l’entorn com la mateixa construcció són molt recomanables. Hi ha rutes per arribar-s’hi a peu, i també es pot fer AMB EL COTXE, com és el cas d’aquest interessant CAT de Setmana per la Segarra que inclou també altres punts de visita. En voleu més del castell?
Aquí unes belles estampes:

BONUS TRACK:

 

El castell de les Sitges és un dels molts ‘castells’ de la Segarra. Hi ha moltes rutes i excursions per descobrir els palaus i fortaleses d’aquest gran racó de país, com per exemple, Montfalcó Murallat. El prestigiós equip del CAT de Setmana us en mostra alguns dels més coneguts, juntament amb algunes estampes i paisatges del seu entorn. 
  Si en voleu més, en podeu tenir més clicant al Tastet de la ruta de Castells de la Segarra per la ràdio.

BON CAT de SETMANA!!

Gerard López i Fageda

Fins al Taga pel Coll de Jou i Sant Martí d’Ogassa? Of course!

El estanys de Baciver? Per la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà? Oc!

Una per la Noguera pel Segre i l’estret de Mu? Valens!

Desplaça cap amunt